Odoo • Image and Text

Ballerine pärlspiral

Ett hormonfritt preventivmedel som är format efter dig. Ballerine pärlspiral ger över 99% effektivt skydd mot oönskad graviditet. Godkänd för 5 års användning. CE-märkt. 

Vi upplever för närvarande problem med vårt telefonnummer till kontoret. Behöver du komma i kontakt med oss, vänligen kontakta Ann Strålman (VD): +46 (0)70 620 88 80

Hitta din mottagning

Här hittar du karta över de mottagningar som sätter in Ballerine pärlspiral.

Hormonfri

Ballerine pärlspiral är ett hormonfritt preventivmedel och innehåller 0% hormoner. Med Ballerine har du ägglossning och mens precis som vanligt.

Över 99% effektiv

Ballerine pärlspiral är över 99% effektiv mot oönskad graviditet. Jämfört med exempelvis p-piller som vid typisk användning är 91% effektivt.

CE-märkt

Ballerine pärlspiral är CE-märkt och godkänd som preventivmedel. (CE0459).

Godkänd för fem års användning


Ballerine pärlspiral är ett långtidsverkande preventivmedel som inte innehåller några hormoner och som är effektiv i upp till fem år. Ballerine pärlspiral fungerar likt andra spiraler genom att förhindra graviditeter lokalt - inuti livmodern. Den preventiva effekten kommer huvudsakligen från kopparutsöndringen.​

Pärlorna är trädda på en ram tillverkad av ett specialmaterial som alltid återgår till sin förutbestämda sfäriska form. Teknologin har använts framgångsrikt i medicinska implantat under många år, men att använda den som skelett till en spiral är helt nytt.

Odoo • Text and Image

Prenumerera  på vårt nyhetsbrev.

Klicka på knappen för att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Du kommer då få uppdateringar om Ballerine, vilka mottagningar som lagts till på Ballerine-kartan och mycket annat!

Användning

Användare i världen

100 000 nöjda kvinnor

Över 100 000 kvinnor har nu satt in Ballerine.

30 länder

För varje år lanseras Ballerine i alltfler länder. I slutet på 2018 lanserades Ballerine i Sverige, hösten 2019 i Norge och hösten 2020 lanseras den i Danmark. 

6.000 doktorer

Ballerine är en exklusiv produkt och alla som sätter in Ballerine har blivit utbildade av företagets egna produktspecialister.

Egenskaper

Produktens unika egenskaper

Över 99% effektivitet

Ballerine är ett av få preventivmedel med över 99% effektivitet. Mindre än 1 av 100 användare av Ballerine blir gravida per år. Att jämföra med exempelvis p-piller där 9 av 100 blir gravida per år.

85% rekommenderar till vänner

De flesta som använder Ballerine är så pass nöjda att de skulle rekommendera den till en vän. 

0% syntetiska hormoner

Ballerine är helt fri från hormoner och de biverkningar som kan orsakas av hormonella metoder. 

Odoo • Image and Text

Hur fungerar det?


När Ballerine pärlspiral väl sitter på plats i din livmoder utsöndrar den en liten mängd koppar vilket ger ett kontinuerligt preventivmedel som fungerar i upp till fem år.

Metoden är lik andra kopparspiraler. Kopparjonerna som utsöndras:

  • Stör fertiliseringsprocessen i livmodern.

  • Begränsar spermiernas mobilitet.

  • Förhindrar spermier från att befrukta ägget.

  • Hindrar ägget från att implantera (fästa) i livmodern.

Mängden koppar som utsöndras från pärlorna är minimal - genomsnittet koppar som intas genom en normal diet är mycket högre än mängden som utsöndras av Ballerine. 

Skillnaden mellan Ballerine pärlspiral och traditionella spiraler

Andra spiraler är vanligtvis formade som ett T men Ballerine är istället formad som en tredimensionell boll. Detta har många fördelar, bland annat gör det att risken för perforering och flerplacering vid insättning blir betydligt lägre. Insättningen är dessutom enklare och gör mindre ont för patienten då införingsröret är mindre. Användardata visar på mindre problem med blödningar och smärta/kramper med Ballerine än med andra T-formade kopparspiraler. 


Jämförelse mellan olika spiralers införingsrör:

Odoo • Text and Image
Odoo • Text and Image
Odoo • Image and Text
Odoo - Sample 1 for three columns

Hur lång tid tar det innan jag kan bli gravid efter uttag? 

Du blir fertil igen direkt efter att din Ballerine har tagits ut. 

Odoo - Sample 2 for three columns

Hur effektiv är Ballerine?

Med en effektivitet på över 99% är Ballerine en av de mest effektiva preventivmedlen som finns. Inget preventivmedel är dock 100% effektivt. För mer detaljerad information om Ballerine kan du kontakt oss. 

Odoo - Sample 3 for three columns

Är Ballerine något för mig?

Om du är ute efter ett bekvämt, långtidsverkande och hormonfritt preventivmedel som inte är permanent så är Ballerine® perfekt för dig. 

Över 100 000 kvinnor använder redan Ballerine

Vill du också ha ett effektivt och hormonfritt preventivmedel? Se vilka mottagningar som är certifierade för att sätta in Ballerine på Ballerine-kartan.