About Us

Affärsidé

Solann är ett svenskt medicinteknisk företag som fokuserad på kvinnohälsa och operationsprodukter. Solann etablerades 2004 och har sedan dess växt till att bli en viktig leverantör till gynmottagningar, barnmorskor, sjukhus och kvinnor. Idag är Solann aktiva i Sverige, Norge och Danmark, med huvudkontor i Stockholm. 

På Solann tror vi på innovation. Vi tror att nya produkter kan leda till fantastiska ting och göra en stor skillnad för kvinnor. Vissa företag är rädda för förändring, men på Solann välkomnar vi innovationer som kan driva marknaden framåt.

Vision

Att skapa en bättre vardag för kvinnor

Mission

Att erbjuda högkvalitativa produkter för varje kvinna i varje skede av hennes liv

Meet the team


Company team

Ann Strålman

CEO

Tel : +46(0)70 620 88 80

E-mail: ann@solann.se
____

Ann grundade företaget 2004 och har sedan dess varit med och utvecklat det till vad det är idag. Anns fokusområde är att föra företaget framåt genom nya strategier och idéer. På fritiden gillar hon att plocka svamp i skogen, åka slalom och yoga med väninnorna. 

Fun fact! 

Ann har tidigare jobbat som pilot men även inseminerat kossor med tjursperma, vilket kanske var vad som väckte intresset för våra inseminerings-produkter?

Company team

Thomas Bäckström

Product Specialist

Tel: +46(0)70 620 87 50

E-mail: thomas@solann.se
____

Thomas har en lång erfarenhet i branschen. Han jobbade i flera år som sjuksköterska innan han sedan blev produktspecialist. Idag är han en viktig medarbetare på Solann med fokus på operation och gynekologi. På fritiden springer han milen under 50 minuter och älskar att prova nya restauranger. 

Fun fact! 

Thomas är suverän på att kommunicera med norrmän och danskar. Tur det, då de flesta andra på Solann ser ut som frågetecken när de ringer. 

Company team

Yessica Avalos

Quality - & Ekonomiassistent

Tel: +46(0)8 583 560 60 

E-mail: yessica@solann.se
____

Yessica började på Solann 2017 och skötte då främst orderhantering och kundservice. Med sitt brinnande engagemang för miljö och kvalitet så har hennes roll förändrats till just det. Idag sköter hon reklamationer, miljömål och en del bokföring. På fritiden har Yessica fullt upp med att umgås  med sina tre barn och kommer alltid med nya spännande idéer för hur vi kan bli mer miljömedvetna. 

Fun fact! 

Yessica krossar alla utmanare på Pokémon Go, utmana henne om ni vågar. 

Company team

Erik Strålman

Marknadsansvarig

Tel: +46(0)70 091 97 97

E-mail: erik@solann.se
____

Erik har studerat Marknadsföring och Entreprenörskap i Gold Coast, Australien och Grafisk Design på Berghs i Stockholm. På Solann har han gjort allt från att packa varor till kundmöten, marknadsföring, upphandlingar och affärssystem. På fritiden är han på jakt efter Stockholms billigaste öl, han kan stolt berätta att billigast just nu är en bar som ligger ett par minuter från kontoret i Sundbyberg.  

Fun fact! 

Alla på företaget vet att det är Ann som är VD men Erik är helt övertygad om att det är han. Varför vet vi inte. 

Company team

Sebastian Steijffert

Produktspecialist & Inköpsassistent

Tel : +46(0)70 620 88 09

E-mail: sebastian@solann.se
____

Sebastian är sedan tidigare kock men lämnade hackandet och fräsandet bakom sig för nya utmaningar. På Solann började han som orderadministratör men har nu vuxit in i dubbla roller som inköpare och produktspecialist. På fritiden så jobbar Sebastian extra inom restaurang och njuter av att prova nya, överprisade, ölsorter.

Fun fact! 

Sebastian är en liten jäkel på att skruva bowlingkloten, tyvärr är det inte många klot som träffar rätt. 

Company team

Linda Strålman

Marknadsföring

Tel: +46(0)70 541 65 75

E-mail: linda@solann.se
____

Linda har studerat allt för länge och kom äntligen till arbetsmarknaden år 2020 efter studier i Lund, Sydney och Chicago. Hon har en Master i internationell marknadsföring och brand management och sköter idag en stor del av företagets marknadsföring och kommunikation. På fritiden säger hon att hon febrilt letar efter en ny lägenhet att flytta in i, när vi frågar hur det går så verkar hon inte ens ha öppnat Hemnet ännu. 

Fun fact! 

Linda är företagets egen mensexpert och lär killarna företaget nya saker varje vecka. 

Company team

Pontus Wahlsten

Administrator

Tel: +46(0)8 583 560 60

E-mail: pontus@solann.se
____

Pontus är yngst på Solann och innan han kom hit så studerade han i Paris. Idag sköter han det mesta av de dagliga sysslorna så som kundservice och orderhantering. När ni ringer till oss är det oftast Pontus som svarar. På fritiden så planerar Pontus att han ska fixa med sin lägenhet, han har inte kommit igång än och om den någonsin kommer bli klar ifrågasätter alla på Solann. 

Fun fact! 

Pontus har aldrig ätit några grönsaker. När andra på företaget har med sig paprika frågar han "Vad är det där för något läskigt?".

Company team

Alexander Joel

Administrator

Tel: +46(0)8 583 560 60

E-mail: info@solann.se
____

Alexander går fortfarande gymnasiet och, tro det eller ej, så är han faktiskt till och yngre än Pontus. På grund av studier har han inte mycket tid över till jobb. På jullov och sommarlov kommer han till Solann och hjälper till så att Pontus får mer tid över till att "fixa med lägenheten". På fritiden umgås han med sin flickvän och han ser mycket fram emot att fylla 18 så han kan följa med på Solanns nästa AW. 

Fun fact! 

När vi frågade Alexander om en "Fun fact" så berättade han stolt att han är näst intill vegan och dessutom att han är släkt med Billy Joel! 

We are fully compliant with the GDPR laws. We promise to safeguard your data and protect your privacy rights.